lauantai 7. toukokuuta 2022

Projekti "Eka 29" vaiheessa 3

Pyöräprojekti on edennyt niin pitkälle, että ensimmäinen versio on jo pari kertaa ulkoilutettu metsässä. Kyseessä on siis NS Bikes Eccentric Cromo-rungolle perustuva jäykkäperä.

Melkein kaksikymmentä vuotta ehdin maastopyöräilyä harrastaa ennen kuin hankin ensimmäisen pyörän 29-tuumaisilla kiekoilla, vaikka se alan standardi onkin ollut jo pitkään. Tähän asti olen ajanut vain 26" pyörillä ja ihan tarpeeksi hauskaa olen pystynyt niilläkin pitämään. Olen ajatellut, ettei se rengaskoon vaikutus nyt niin suuri voi olla kuin sitä markkinoidaan. Nyt on pakko tunnustaa olleeni väärässä. Tuo uusi laite liikkuu niin helposti, että vanhaan verrattuna ajaminen tuntuu huijaamiselta! Ainoa haittapuoli on aavistuksen hitaampi kiihtyvyys, mutta kyllä vauhti sitten säilyykin paremmin kun isompi rengas rullaa helpommin kaikesta yli.

Surgesta otin satulan, jarrut, ketjut ja vaihdeosat, jotka menivät ihan heittämällä paikalleen. Ei tarvinnut edes vaijeria vaihtaa. Ketjua piti pidentää muutamalla linkillä. Stemmi, tanko, keskiölaakeri ja polkimet ovat myös vanhoja varastossa lojuneita. Uutena piti hankkia keula, kiekot, kammet ja eturatas sekä satulatolppa.

Ennen lopullista versiota täytyy vielä hankkia vähän leveämpi tanko, vetreämpi keskiölaakeri ja ehkä tarrat keulaan. Yhdet tuli mukana, mutta en ole varma haluanko kuitenkin toisen väriset. Perusteellisempi kalustotsekkaus on luvassa sitten kun lopullinen versio on valmis.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti