lauantai 9. huhtikuuta 2011

Surgee ns pyörä

Tänä vuonna tulee blogittajalla kolmekymppiä täyteen. Maastopyöräilijänä kolmenkympin kriisiä aiheuttaa se, etten ole koskaan oppinut kunnolla keulimista, manuaaleja, bunnyhoppeja yms. kikkailua. Kuten kaikki tietävät, ongelma piilee tietenkin välineissä ja ratkeaa hankkimalla uusia leluja. Tässä tapauksessa miltei kirjaimellisesti: tarvitaan kunnon playbike.

Roscoen päivityksistä oli jäänyt jonkin verran osia yli ja nettikauppojen valikoimista löytyi sopivasti täydennystä. Lopputuloksena on NS Bikes Surge 2-runkoon perustuva teräksinen monikäyttöjäykkäperämaastopyörä.

  
Runko on japanissa jalostettua terästä, puolalaisten suunnittelema ja taiwanissa hitsattu. Geometria on suunniteltu 120-160mm joustavalle keulalle, jolloin 150mm keulalla ohjauskulma on loiva n. 67 astetta ja Satulakulma n. 70. Satulan saa sopivalle korkeudelle sekä tehokasta polkemista että kikkailua varten. Dropoutit ovat liukuvaa mallia, joten sinkulakäyttö on helposti mahdollista. Keulavalintani on Rockshoxin teräsjousi-Sektor 110-150 U-turnilla ja 15mm akselilla. Ideana on mahdollisuus lyhentää keulaa käden käänteessä, kun tarvitaan napakampaa ohjauskulmaa.


Deoren kammet eivät menneet kaupaksi, joten oikeastaan niiden ympärille tämä projekti lähti rakentumaan. Kampiin kytkin FSA:n 36-hampaisen DH-rattaan ja Race Facen bashringin. Ohjuri on Superstar Plasma. En ole ennen omistanut ketjuohjuria ja sen asennus yllätti helppoudellaan ja itse ohjuri hiljaisuudellaan. Vaihtaja on alunperin varalle hankittu Sram X.9 medium-häkillä ja vipu X.7. Pakka on XT 11-34, jarrut Roscoen entiset Avid Juicy 3:t. Polkimet Wellgo B25. Stemmi Truvativ Stylo Race 60 mm. Satulatolppa Stylo Team. Kiekot, satula ja tanko Bontrageria Roscoen jäämistöstä.


Surge on kirjaimellisesti soiva peli. Viisto- ja vaakaputken kilautus kuulostaa aivan ovikellollta ja soi erittäin harmonisesti. Myös ensimmäinen testiajo vakuutti, mutta keulimisharjoitukset futiskentällä paljastivat, että kenties kuskillakin on ajotekniikkaan ja tasapainoon jotain vaikutusta. Nyt tarvitaan enää sinnikkyyttä opetteluun ja harjoitteluun, välineet on ainakin kohdallaan.

3 kommenttia:

  1. Hienoa. Tämänhän voi jo käyttötarkoituksen perusteella laskea Aamujaoksen lanseeraamaksi "tyhmäpyöräksi".

    VastaaPoista
  2. Totta. Tyhmältähän se näyttää, kun aikuinen mies ähisee keulaa ylös jossain futiskentän laidalla.

    VastaaPoista
  3. Älkääpäs nyt.. Elämästä pitää ottaa kaikki irti. Suosittelen keulimaan, se on hauskaa puuhaa. Etenkin kun keulii ylämäet, se on vielä kohtuu "helppoa". Varmaan hyvä pyörä siihen kun on takajarru ja etujouset.

    Ei ole tyhmän näköstä.. Kateellisten panettelua! Kaikki vaan irti elämästä ja kohti uusia haasteita!

    VastaaPoista