sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Korso MTB Marathon

kuva: Emil Eklund
Korso MTB 2015. Ihan kiva. Ei tästä oikein saa tarinan aihetta.
Täydellinen keli. +15, puolipilvistä, kuivaa.
Hieno reitti. Nopea, muttei kuitenkaan tylsä.
Energiat riitti, nesteet riitti.
Ei kaatumisia.
Ei teknisiä ongelmia.
Ei rengasmurheita.
Ei kramppeja.
Maitohappoja jonkin verran.
Vauhtia sopivasti.
Uusia omia Strava-pätkäennätyksiä kymmenen.
Loppuaika 3:32:24, 13:23 nopeammin kuin viime vuonna.
Sijoitus 64 km sarjassa 68/135.
Sykekeskiarvo 173 ja -maksimi 193. Kilokaloreita kului 3674.

kuva: Tarja Kivirinta
Menin lähtökarsinassa melko eteen. Vaikka en alkurynnistyksessa oikein pysynyt porukan mukana, jäin silti ihan hyviin asemiin polkuajon alkaessa. Pientä ruuhkaa ja jumitusta ilmeni, mutta se meni hyvin pian ohi. Alun hässäkän jälkeen kilpakumppanit etenivät samaa tahtia poluilla, joten ajo oli tosi sujuvaa. Tiepätkillä oli aika kova vastatuuli, mutta kivasti saatiin junaa ja vuorovetoa aikaiseksi. Poluillakin mentiin aika pitkässä letkassa, koska oli samantasoisia ajajia nipussa. Kulokukkulan nousu tuntui melko pahalta, mutta eilen tehty oma ennätys parani kuitenkin pari sekuntia.

kuva: Tarja Kivirinta
Toisella kierroksella otin iisimmin. Jalat ja alaselkä alkoivat tuntua hieman happoisilta, joten varoin kovia spurtteja ja ajelin vaan. Pysähdyin myös kahdesti huollossa täyttämässä pulloa ja napostelemassa eväitä. Radalla oli jo tyhjää. Muutaman kuskin kanssa ajelin välillä peräkkäin, mutta myös pitkiä aikoja yksikseni. Lopulta maali tuli vastaan ja se oli sitten siinä. Kehossa tuntuu siltä kuin liki neljätuntisen kovatehoisen harjoituksen jälkeen kuuluukin. Tietää ajaneensa, muttei tee pahaa tai satu mihinkään.

Olisinko päässyt kovempaa? -Mahdollisesti, mutta sitten olisi saattanut jo tulla kramppeja tai sippaus. Toisella kierroksella tuli hieman löysäiltyä ja vietin myös huolloissa jokusen tovin.

Olisiko kolmaskin kierros mennyt vielä? -Mieluummin ei. Aikalimitti olisi tällä kertaa alittunut, mutta kyllä tässä oli ajamista ihan tarpeeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti