tiistai 26. toukokuuta 2015

Itä-Helsingin puuhamaa

Tauolla Hallainvuorella, näkymä Viikin pelloille
Olen viime aikoina tutustunut pariin itähelsinkiläiseen kalliosaarekkeeseen kehä ykkösen molemmin puolin: Kivikon metsään ja Hallainvuoreen. Niissä riittää niin paljon hauskaa ajettavaa, että ne edustavat maastopyöräilijöille samaa mitä Puuhamaa lapsille. Olen kyllä ennenkin tiennyt Kivikon ja Hallainvuoren mahdollisuuksista, mutta 15 km siirtymä suuntaansa on vähentänyt mielenkiintoa. Kun keksin, että pyörä mahtuu kiekot irroitettuna auton takakonttiin, olen voinut töiden jälkeen käydä hurvittelemassa ilman aikaavieviä siirtymiä.

Kivikossa parasta on EK4-nimellä Stravassa esiintyvä pitkä alamäkivoittoinen pätkä, jossa on äärimmäisen hyvä flow. Muitakin vallan mainioita pätkiä Kivikossa on ja paikalliset aktiivit ovat lapioineet sinne tänne bermejä, pumppukumpuja ja pieniä hyppyreitä. Kyllä kelpaa.

Hallainvuori on paljon haastavampi ja teknisempi ja meno siellä on jatkuvaa kalliojumppaa ylös ja alas. Siellä ei paljon voi löysäillä. Hallainvuorella on kävelty ja ajettu niin paljon, että linjavalintoja on liki loputtomasti. Kuitenkin samasta syystä on vaikeaa valita lennosta sujuvimpia linjoja. Koska en tunne polkuja vielä kovin hyvin, on hankalaa saada ajoon kunnon flowta. Hallainvuoressa on myös monta paikkaa, joista en osaa tai uskalla ajaa, mutta eiköhän ne ala sujua kun käy useasti kokeilemassa. Vaikeiden paikkojen valloittaminen on aina hieno elämys.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti