torstai 11. kesäkuuta 2015

"Ajoleiri" Turussa

Alkuviikosta oli tilaisuus viettää kolme päivää "ajoleiriä" Turussa. Lapset pitivät hauskaa isovanhempien kanssa ja itse keskityin vain pyöräilyyn, lepäilyyn ja syömiseen.

Maanantaina hurauttelin 2,5 tuntia maastopyörää Halinen-Littoinen-Varissuo-Pääskyvuori-akselilla. Littoisissa vedin huonolla keskittymisellä hitaassa vauhdissa pienet pannut, jossa kuitenkin jarrukahvan kiinnike kaivaitui polveen. Polvarit olivat jääneet kotiin, koska tarkoitus oli ajaa vain pitkää iisiä lenkkiä eikä hurjastella. No pientä pipiä voi aina tulla vaikka ottaisi iisistikin. Maanantain lenkillä tuli pannuista huolimatta ihan OK Strava-tuloksia, mutta intensiteettiä oli kuitenkin sen verran liikaa, etten tiistaina oikein jaksanut polkea.

Tiistaina kävin sitten ihan vaan lyhyesti tutkimassa vanhoja kotikontuja rauhalliseen tahtiin. Purettavan jätteenpolttolaitoksen ympäristöstä löytyikin paljon kivoja polkuja, joita en jostain syystä koskaan ennen ole kolunnut. Piipahdin myös "Lehden dirtillä" jossa aikoinaan yritin saada ensimmäisen maastopyöräni renkaita ilmaan. Sitten viime vierailun on Leafin karkkitehdas lopettanut ja muuttunut joksikin Leaf-multimegamonitoimi-areenaksi, mutta dirtillä on nähtävästi ollut entiseen verrattuna aktiivisempaa lapioporukkaa kehittämässä montun hyppymahdollisuuksia. Hyppyreitä oli runsaasti, myös monenlaisia eri tasoisille ajajille sopivia. Vaikka tarjolla oli turvallisia boksihyppyreitä, tämän setämiehen pomput jäivät kyllä hyvin varovaisiksi polvi arkana, lukkopolkimilla ja ilman suojia . Mutta on se hienoa että nuoriso jaksaa harrastaa.




Keskiviikkona täytin vuosia ja MAMIL-henkisesti kävin kaverini kanssa veivaamassa matalasykkeisen maantielenkin Kakskerran ympäri. Matkaa tuli n. 65 km vajaassa kolmessa tunnissa. Lenkin parasta antia olivat polveilevat ja mutkittelevat maaseututiet Kakskerrassa ja Hirvensalon länsilaidalla. Muilta osin matka oli katkonaista kaupunki- ja pyörätieajoa, jossa ei vauhdin hurmasta päässyt nauttimaan. Tosin rauhallinen ajo oli tässä kohtaa ohjelmassakin  ja samalla tuli vaihdettua kuulumiset vanhan kaverin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti