sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Hissipyöräilyä eiku tunkkaamista

Näkymä Tornikeskuksen parkkipaikalta
Tänään päätin palautua eilisen tapahtuman rasituksista rennolla hissipyöräilyllä. Lähdin tsekkaamaan Klaukkalan Tornikeskuksen, joka avattiin taas tälle kaudelle parin vuoden tauon jälkeen. En ollutkaan siellä aiemmin käynyt.

Reissu oli sikäli epäonninen, että ehdin hissipyöräillä vain n. 40 minuuttia, kun hissi meni epäkuntoon. Pidin tunnin mittaisen evästauon, kunnes tuli selväksi ettei hissiä saada kuntoon tämän päivän aikana. Siispä hissipyöräily muuttui tunkkaukseksi. Olin tätä keikkaa varten asentanut pyörään -joka eilen palveli XC-kilpurina- jyhkymmät kiekot ja renkaat, flättipolkimet ja lyhyemmän stemmin. Mummoratas ja etuvaihtaja olivat siis vielä paikallaan, mutta helteessä ei huvittanut polkea mäkiä ylös, koska sitä lajia tuli eilen ihan tarpeeksi. Tunnin verran viitsin vielä työnnellä pyörää ylös, mutta sitten riitti hikoilu. Huvi/hyöty-suhde jää surkeaksi, jos hissi ei ole käytössä.

Tornikeskuksessa oli oikein mielenkiintoisia enskapolkuja, mutta DH-radat eivät oikein tällaiselle succis-arkajalalle sopineet. Minulla ei tosin ollut tänään kaikkein terävin päivä eikä ajorytmiä ja rohkeutta oikein löytynyt noin lyhyessä ajassa. Jäin myös kaipaamaan sellaisia pienempiä hyppyreitä, jota esim. Messilässä on tarjolla.

Tänään käytin ensimmäistä kertaa fullface-kypärää, ja se oli hellesäällä kyllä aivan järkyttävä hikikiulu etenkin kun motocross-tyyliset ajokakkulat olivat päässä. Parempi se on kuitenkin suojautua, kun noissa alamäissä vauhti nousee aika nopeasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti