torstai 25. marraskuuta 2010

Valaistumista - Hope Vision 4


Tuli hankittua uusi metsäkelpoinen ajovalo. Alunperin ajattelin pärjätä vanhalla Sigma Evo X-valosetillä, mutta sitten päivityskärpänen ja Merlinin viikonloppuale puraisivat yhtä aikaa. Lopputuloksena kotiin kopsahti neljän ledin Hope Vision 4.

Itselleni ominaista on yleensä hankkia mahdollisimman edullista tavaraa. Sen periaatteen mukaan olisi siis pitänyt hankkia halpa ja suosittu Kiinanlamppu Dealextreme.comista. Alkoi kuitenkin arveluttaa kiinanihmeiden mahdolliset laatuongelmat. Sen lisäksi, että lamppu ehkä pettää metsässä tai akku ei anna luvattua tehoa, mietitytti laturin laadunvalvonta ja tulipaloriski. Pelko oli luultavasti turha, mutta kuitenkin tarpeeksi suuri kääntämään katseen brittiläisen laatutuotteen puoleen. Hintakaan ei tunnu niin kovalta, kun käyttöaikaa pitäisi olla luvassa moneksi vuodeksi.

Hopen paketissa tuli lampun, akun ja laturin mukana tanko- ja kypäräkiinnike sekä remmit otsakiinnitykseen. Akkupaketti on näppärän kokoinen muoviboksi ja se on helppo kiinnittää pyörän runkoon. Lamppu vaikuttaa hyvin rakennetulta ja kaikki kiinnikkeet ovat jämäköitä.

Valotehoa olen testannut työmatkoilla ja valoa totisesti riittää. Keila on laaja ja kirkas. Lamppu ei heitä valoa kauhean kauas, mutta minun ajonopeuksillani pituuden pitäisi kyllä riittää. Metsäreissuilla aion edelleen käyttää kypärävalona Sigman spottihalogeenia. Lampun tositestaus metsäpoluillakin oli suunnitelmissa, mutta lunta tuli eilen niin paljon, että polut ovat toistaiseksi tukossa. Täytyy odottaa, että koirantaluttajat tallaavat polut paremmin ajettaviksi ja käydä sitten vetäisemässä iltalenkki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti