maanantai 21. toukokuuta 2018

Vaihteeksi lukkopolkimilla

Korso MTB-ratamerkintää Kulokukkulan huipulla
Ensi viikonlopun Korso MTB mielessä kävin pikaisesti hakemassa tuntumaa lukkopolkimiin ja XC-renkaisiin sekä testaamassa uutta 11-46-pakkaa. Lukkiksilla ajo sujui aivan ongelmitta, vaikka en olekaan pitänyt niitä maasturissa melkein vuoteen. On sitä sen verran aikoinaan harjoiteltu.

XT 11-46-pakka toimi myös moitteettomasti, vaikka jätin ketjun saman mittaiseksi kuin 11-42-pakallakin. Ilmeisesti ketju on silloin jäänyt linkin pari pitkäksi, mutta eipä haittaa koska nyt voi vaihtaa kiekkoa ilman ketjuongelmia. Testasin kiipeämistä Kulokukkulan viistonousussa ja yllättäen isoin ratas jäikin siinä turhaksi. Mäki oli liian loiva. Ennen viiston yrittämistä kiipesin eteläkylkeä suoraan ja silloin 46-hampainen olisi voinut olla hieman isompikin. Yritin nimittäin kiivetä vanhaa, hauskaa serpentiinireittiä, mutta se olikin niin ruohottunut, ettei polkua näkynyt. Tavallaan vahingossa kiipesin yli mäen puolivälin, mikä veti jalat vähän makaroniksi.

Alkulämmittelynä nousuille ajoin Täyttömäen juurella-segmentin ja onnistuin nappaamaan KOMin. Niitä ei minulle ole pahemmin kertynyt, eikä tämäkään ole mikään kovien ajajien suosima pätkä. Lämmittää se mieltä silti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti