lauantai 2. elokuuta 2014

Penkkipyöräilyä

Aina ei tarvi urheilla itse. Välillä voi vain vaan katsella kun muut tekee sitä hyvin. Redbull.tv näyttää maastopyöräilyn maailmancupia nettiteeveestä. Tällä hetkellä kisasirkus pyörii Kanadassa Mont-Sainte-Annessa kuuden viikon kesätauon jälkeen.

Oma suosikkini lajeista on XC Eliminator. Erät ovat vauhdikkaita ja sisältävät sähäkkää kylki kyljessä kisailua sekä yllättäviä tilanteita. Eilenkin miesten finaalissa nähtiin kaikkien neljän kuskin kasahärdelli. Parasta on, että erä kestää vain pari minuuttia. Jaksaa keskittyä.

DH:n tekee mielenkiintoiseksi vauhti, vaaramomentti ja taistelut sekunnin sadasosista. Ihmetyttää, miten ne pystyy vetämään niin helevetin lujaa. XCO:ssa ihmetyksen aihe on suunnilleen sama, mutta vähän eri kontekstissa. On ilo seurata upeeta maailmanluokan kuskien tykitystä ja miettiä miten ihmeessä ne jaksaa ja pystyy.

On se hienoa, että nykyään voi seurata tällaisia marginaalilajeja laadukkaina lähetyksinä ilman mitään satelliittikanavapaketteja. Äsken päättyi DH (josta katson koosteen) ja huomenna tulee XCO. Ensi viikonloppuna kisataan Windhamissa USA:ssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti