keskiviikko 8. joulukuuta 2010

Kunnon talvi

Uutisten mukaan Helsinki on tällä hetkellä Suomen lumisin paikkakunta. Työmatkan maisemien perusteella ei oikein voi vastaankaan väittää. Työmatkareittini on onneksi yhtä kilometrin pätkää lukuunottamatta erittäin hyvin aurattu, joten matkaan ei kuitenkaan mene kohtuuttomia aikoja. 
pyörätie Etelä-Suomessa joulukuun alussa 2010

Mielenkiinto yleensä tylsään työmatkahinkkaukseen on talvella kohonnut, kun joutuu vähän keskittymään ajokin hallintaan pelkän polkemisen sijaan. Tämän viikon työmatkat olen taittanut täysjoustolla, jonka leveämmistä nastakumeista ja rennommasta ajoasennosta on ollut hyötyä.

Lumella lipsutellessa olen myös yrittänyt sisäistää ja soveltaa Mastering Mountain Biking Skills-kirjan oppeja. Olen kokeillut esimerkiksi erittäin löysää otetta tangosta lumipaakkujen vispatessa eturengasta, kallistanut pyörää kaarteissa tangon kääntämisen sijaan sekä irroittanut sisäkaarteen puoleisen jalan polkimesta painopisteen laskemiseksi. Kaikki nuo kikat ovat parantaneet kontrollia ja lisänneet vauhtia, eli kyllä kirjassa taidetaan puhua asiaa. Vielä kun pääsisi aitoon ympäristöön kokeilemaan. Näillä lumimäärillä ei metsäpoluille oikein ole asiaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti