tiistai 21. heinäkuuta 2015

Heittoistuin

Remedy on viime aikoina saanut pari ehdottoman hyödyllistä päivitystä. Niistä aikaisempi on heittoistuin eli hissitolppa. Olin jo rungon saatuani päättänyt hyödyntää sisäiset letkunviennit ja toukokuun loppupuolella sain tolpan hankittua ja asennettua.
Reverb ylhäällä
Modernisoin muinaisjäänne-Remedyä Rockshox Reverb-hissitolpalla. Tolppa on stealth-mallinen eli letku lähtee tolpan alapäästä ja kulkee osan matkaa rungon sisällä. Letkun vienti rungon läpi oli ehkä ärsyttävin ikinä koskaan tekemäni fillariasennushomma. Youtubessa on paljon hyviä videoita ko. proseduurista, mutta kaikissa niissä on keskiö irrotettu, jolloin keskiön reiästä voi käsin auttaa letkua käännöksessä. Omassa pyörässäni on keskiö adapterilla, jonka irrottamiseen minulla ei ole työkaluja. Siispä letku piti saada satulatolpan reiästä onkimalla kiertämään keskiöakseli ahtaasta raosta. Ongeksi kehitin koukun kahdesta pinnasta, joiden kierteet yhdistin nippelillä. Letkua tolpan reiästä pilkkiessä meinasi kädet meinasi loppua kesken, koska tolpan reikään piti sanalla näyttää valoa taskulampulla ihan silmän vierestä, jotta näki putken pohjalle. Aikaa tuhrautui näpertelyssä, mutta onnistuihan se letkun veto lopulta eivätkä edes hermot menneet kovin pahasti. En edes ilmannut kaukosäädintä asennuksen jälkeen ja silti se on toiminut ihan normaalisti. Sinä päivänä oli tähdet oikeassa asennossa.
Reverb alhaalla
Reverbin käyttö on paljon sujuvampaa kuin toisen pyörän Ice V8:n. Tangon nappulasta voi kätevästi painaa lisää itseluottamusta pahoihin paikkoihin. Satulan saa sujuvasti pois tieltä ja pyörän päälle tulee liikkumatilaa. Hissitolppa on kyllä ehdottoman tarpeellinen varuste monipuoliseen maastoajoon.
Oikean käden nappihässäkkä
Kaukosäätimen napin sijoittelu tähän pyörään oli pienoinen ongelma. Sramin vanhat näytölliset X7-vaihdevivut vievät tangosta niin paljon tilaa, ettei reverbin nappia mitenkään saanut hyvään paikkaan. Otin oikean puolen napin tarkoituksella asentaa se vasemmalle tangon alle. Sinne se ei millään sopinut niin, että se olisi tarpeeksi lähellä peukaloa.
Peukalolle tekemistä
Jouduin nappaamaan Surgesta uudemman näytöttömän X7-vaihdevivun, joka sopi reverbin matchmaker-kiinnikkeeseen. Matchmakerin yhteensopivuus Shimanon SLX-jarrujen kanssa ei ole kovinkaan saumaton. Vaihdevipu-tolppanappi-yhdistelmä sopi jarrukahvan lomaan vain yhteen kohtaan ja sekin meni vähän puoliväkisin. Säätövaraa ei ole. Toistaiseksi (eli kunnes mahdollisesti hankin 1x11-vaihteet) nappi saa olla oikealla. Parin kuukauden käytön jälkeen nappulan paikka kuitenkin tuntuu jo ihan luontevalta, vaikka oikean käden peukalolla onkin aika paljon hommia. Yhtä kaikki, heittoistuin oli erittäin hyvä hankinta ja maasturi ilman sitä on minusta puutteellinen. Täytyy toivoa, ettei Reverbin surullisenkuuluisistä luotettavuusongelmista tule suurta riesaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti